Instagram inplannen Instagram cursus

Instagram inplannen zonder externe partij, het kan eindelijk!

Instagram inplannen via, uh, Instagram! Het kan eindelijk.

We konden al enige tijd Instagram inplannen met externe tools zoals Buffer, Later en Hootsuite, maar vanaf heden is het eindelijk mogelijk om Instagram in te plannen in de ‘native’ omgeving en wel in de ‘Studio voor makers‘.

Instagram by Facebook / WhatsApp by Facebook

Het is geen geheim dat Facebook in 2012 Instagram kocht voor het summiere bedrag van 1 miljard euro. En nu, zo’n 7 jaar later is Facebook van plan zijn stempel veel meer op ‘het andere’ sociale netwerk te drukken.

En niet alleen Instagram krijgt deze rebranding, ook WhatsApp zal voortaan als ‘WhatsApp by Facebook’ door het leven gaan.

Instagram inplannen via Facebook's Creator Studio

Het kan haast geen toeval zijn dat in dezelfde week als deze rebranding plaatsvindt, het inplannen van Instagram ook eindelijk mogelijk is in de ‘native’ omgeving. Niet in de Instagramapp, maar in Facebook’s eigen ‘Creator Studio (of Studio voor Makers)’. Zowel gewone feed-posts als IGTV posts kunnen vooraf gemaakt, ontworpen en ingepland worden. In de Creator Studio krijg je later mooi inzicht in de statistieken van je geplaatste posts.

De verwachting is dat het terugkijken van de Instagram statistieken ook uit zal breiden tot langer dan een week, maar hier is nog geen bevestiging van.

Hoe het werkt: Instagram inplannen via Creator Studio
Instagram inplannen Instagram cursus

Ga naar: business.facebook.com/creatorstudio. Bovenin je scherm zie je de twee logo’s van Facebook en Instagram, hier kun je met één klik wisselen tussen de twee kanalen. Koppel de juiste accounts aan elkaar en klik op ‘Bericht maken’.

Schrijf de tekst (vergeet de juiste hashtags niet) en klik niet op ‘Publiceren’, maar op het kleine pijltje ernaast. Hier kun je nu kiezen voor ‘Planning’.

Instagram inplannen Instagram cursus
Een verschuiving van onze inplan-activiteiten

Met de nieuwe vormgegeven Creator Studio opent een scala aan mogelijkheden betreft het efficiënt inplannen van je posts voor beide kanalen. Je kunt eenvoudig content hergebruiken, maar dan bij Facebook de juiste link toevoegen en bij Instagram weer de juiste hastags en natuurlijk de #linkinbio.

Wij verwachten de een grootschalige verschuiving van ons inplan-gedrag en het zal ons niet verbazen als grote spelers onder de externe inplan-tools buiten spel komen te staan.

Ook Instagram inplannen als een pro?

Leuk, dat inplannen, maar wat moet je dan inplannen? Als jij organisch aan de slag wil met Instagram en nooit meer om content verlegen wil zitten dan is de cursus Instales Basis voor jou!

€ 297
Instagram cursus

Instales Basis

Instagram 101 - Ontdek de basis van dit visuele platform en het zakelijk gebruik ervan. Een zakelijk account inrichten, posts plaatsen, Hashtag onderzoek en meer komen in deze cursus aan bod.

Lees verder


6 gedachtes op “Instagram inplannen zonder externe partij, het kan eindelijk!”

  1. Hi Daisy, Ik kreeg meer van dit soort berichten en ben zodoende een chat met Facebook support gestart. Het blijkt dat meerdere accounts nog niet helemaal lekker met de tool kunnen werken.

   Dit was hun reactie:

   “Ik begrijp dat je problemen ondervindt met Creator Studio en het klopt inderdaad dat er op het moment problemen zijn met Creator Studio.
   Ik heb ons interne team gecontacteerd over het probleem waar je tegenaan loopt en het blijkt in dit moment, dat er verschillende technische problemen zijn met Facebook Creator Studio. Hierom kijkt het interne team naar een oplossing in onze back end om zo deze optie weer zo snel als mogelijk vlekkeloos te laten verlopen voor alle adverteerders en gebruikers.

   Met dat gezegd zijnde, ben ik bang dat we op dit moment geen informatie hebben over wanneer dit volledig voor je opgelost zal zijn, maar we moedigen adverteerders wel aan om newsroom.fb.com in de gaten te houden voor updates en verbeteringen van onze functies.”

   Voor nu dus eventjes geduld! Iets nieuws platform-wide uitrollen komt altijd met de nodige uitdagingen.

  1. Fijn dat je ermee geholpen bent Elma! En het mooie is dat je in creator studio eindeloos in kan plannen (en de gratis versie van Buffer laat maar 10 berichten toe volgens mij). Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *