Instales Basis

Instagram cursus
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 297
Start hier

Instagram 101 speciaal voor ondernemers!

Steeds meer bedrijven vinden hun klanten via social media, en andersom. Social media worden meer en meer als zoekmachine gebruikt. Je moet er dus voor zorgen dat je daar gevonden wordt door je doelgroep. Instagram en andere social media zijn de moderne variant op mond-tot-mondreclame. Wil je genoemd worden? Dan moet je er zijn!

Instagram is een sociaal platform dat enorm in opkomst is. En dat is goed nieuws voor ondernemers. Want Instagram staat bekend om de grote betrokkenheid van volgers. Veel interactie leidt tot vertrouwen, een hoge gunfactor en dus verkoop. Daarnaast is Instagram door zijn visuele karakter een fantastische plaats om te etaleren, inspireren en engageren. Instagram is zó leuk!

Wat ga je leren?

  • Je leert hoe je een Instagram bedrijfsaccount aanvraagt en hoe je het koppelt aan Facebook. Waar moet een goede profielpagina aan voldoen? Hoe maak je een goede bio? Wat mag er zeker niet ontbreken? En waarom is dat zo belangrijk?
  • Je leert hoe je een post plaatst. Daar komt heel wat bij kijken: bewerken, een goede tekst schrijven, tags en geotags toevoegen. Ook leer je om op zoek te gaan naar de juiste hashtags voor jouw bedrijf. Hashtags die voor je werken.
  • Branding is hot! Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw feed er eenduidig en rustig uitziet? Hoe kun je jouw huisstijl doorvoeren op Instagram? Wat wil jij uitstralen en hoe ga je dat doen?
  • Naast de ‘gewone’ posts, zijn er de Stories: fotoverhaaltjes die maar 24 uur online staan en daarna verdwijnen. Tenzij je er een ‘hoogtepunt’ van maakt. Waarom zou je deze functie gebruiken? En hoe dan?
  • Je leert hoe je een video plaatst en wat voor mogelijkheden je daarbij hebt. Maak je één lang shot, ga je zelf editen, of kies je voor een livestream?
  • We duiken in de wereld van de statistieken. Je leert waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt interpreteren. Dat levert vaak hele waardevolle informatie op over je doelgroep.

Na deze cursus kun jij moeiteloos een nieuwe post, video of story plaatsen. Je weet hoe je volgers aan je kunt binden en hoe je hen betrokken kunt houden. Je hebt een professioneel ogend profiel en een feed die past bij jouw onderneming. Kortom: je bent klaar om ook klanten via Instagram te verwelkomen.

Voor alle modules geldt: pak je telefoon erbij en ga aan de slag. Probeer, verander, experimenteer. Dat is de beste manier om alle tips & tricks onder de knie te krijgen.

Happy Instagramming!